Aktivistinvestor nõuab Yahoo juhatuse ja nõukogu väljavahetamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marissa Mayer.
Marissa Mayer. Foto: AFP

Riskikapitalifirma Starboard Value LP nõuab kriisis internetifirmalt Yahoo! kiireid muudatusi, muuhulgas ka juhatuse ja nõukogu väljavahetamist, kirjutab Bloomberg.

Nõukogule saadetud kirjas väitis Yahoo suuruselt kahekümne kuues osanik, et ettevõtte hiljutine otsus eraldada kontsernist internetiäri ei ole rahuldav lahendus, kuna aktsionärid peavad järjekordse aasta selle tulemusi ootama, samal ajal kui praegune juhatus jätkab ettevõtte väärtuse lõhkumist.

Kuigi Starboard omab vaid alla protsendi Yahoo aktsiatest, on riskikapitalifirma viimastel kuudel korduvalt avalikult nõudnud ettevõttes drastiliste muudatuste läbiviimist. Seejuures väidetakse, et tegevjuht Marissa Mayer ning nõukogu esimees Maynard Webb on kaotanud aktsionäride usalduse ning tuleks kiiremas korras välja vahetada.

Yahoo, mis ei ole viimase kümne aastaga suutnud oma käibenumbreid kasvatada, on investorite survet tundnud juba aastaid. Eelmisel aastal odavnes ettevõtte börsiväärtus lausa 34 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles