Kotka: maaelukomisjon peab VTA juhtumit kiirkorras arutama

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka
Siret Kotka Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees Siret Kotka tegi ettepaneku võtta esimesel võimalusel komisjoni päevakorda Veterinaar- ja toiduameti (VTA) juhi vallandamise küsimus, kus selgitusi annaksid nii Urmas Kruuse kui ka Ago Pärtel.

«Tegemist on väga halva olukorraga niigi kriisis oleva maaelu jaoks,» ütles Kotka. «Minister esitab tippametnikule tõsiseid süüdistusi, kes omakorda leiab, et tema on lihtsalt ohvriks toodud. Murelikuks teeb VTA töötajate informatsioon, et ametkond ministrit enam ei usalda ning väidetavalt on neile antud käsk sel teemal suu pidada.»

Kotka rõhutas, et maaelukomisjon peab esimesel võimalusel osapooled ära kuulama ning püüdma tekkinud konflikti lahendada. «Olukord on muutunud väga segaseks ning sedavõrd vastandlikud süüdistused näitavad, et keegi osapooltest püüab avalikkust eksitada. Peame asjas selgusele jõudma.»

«Maaelukomisjoni esmane ülesanne peab olema VTA-s töörahu taastamine, ja loodetavasti jõuame ka mõistliku lahenduseni. Eesti maaelu on hetkel niigi raskes seisus ning maaeluministri ja tema valdkonna ametnike omavaheline tüli on veel viimane asi, mida vajame,» lisas Riigikogu maaelukomisjoni aseesimees Siret Kotka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles