Briti pank: Rootsi kinnisvaraturg võib majanduse langusse tõmmata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi majad
Rootsi majad Foto: Wikipedia.org

Briti HSBC panga ökonomistid hoiatavad, et Rootsi kinnisvaraturul on ohtlik mull, mis võib riigi majanduse edaspidi langusse tõmmata, kirjutab Business Insider.

Rootsi majandus kasvab 3,9-protsendilises tempos, kinnisvarahinnad tõusevad 18-protsenti aastas, keskpanga baasintress on miinuses ja valitsus ei võta selles olukorras midagi ette, ütles panga ökonomist James Pomeroy.

«Oleme juba ammu öelnud, et Rootsi majandus ei vaja rohkem ergutamist, kuid Rootsi keskpank on ülimadala inflatsiooni tõttu jätkanud baasintressi langetamist. Majanduskasv on arenenud riikide kiireim ja kinnisvarahinnad muudkui tõusevad,» selgitas ekspert.

Normaalsetes oludes peaks keskpank baasintressi tõstma, kui Euroopa Keskpanga lõdva rahapoliitika tõttu hoitakse intressimäär madalal. Aasta algul tundub kõik veel hästi olevat, kuid kinnisvarahindade tõus viitab mullile. Kui hinnad peaksid langusse pöörama, paneks see ka Rootsi majandusele pidurid peale, ütles Pomeroy.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles