Hiina rahasüstid tõid täna rahulikuma börsipäeva

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiamaaklerid täna Söuli börsil. Korea aktsiaindeks KOSPI sulgus täna kergelt plusspoolel.
Aktsiamaaklerid täna Söuli börsil. Korea aktsiaindeks KOSPI sulgus täna kergelt plusspoolel. Foto: Ahn Young-Joon / AP

Hiina riiklike fondide tugiostud ja enamusosanike müügikeelu pikendamine rahustasid täna nii Hiina enda kui ka kogu maailma aktsiaturge pärast eilset rahutut börsiaasta algust.

Bloombergi allikate kinnitusel ostsid riigi kontrollitavad fondid täna väärtpabereid, ehkki sellest ametlikult ei teatatud. Samuti ütlesid Hiina väärtpaberikomisjoni ametnikud täna börsidele telefoni teel, et nood teavitaks noteeritud firmasid enamusosanike aktsiate müügi keelu pikendamisest üle senise tähtaja, 8. jaanuari.

Meetmed rahustasid mõnevõrra Hiina aktsiaturgu, kus kolmel börsil haihtus eile üle poole miljardi euro väärtuses vara ning börsid lõpetasid päeva tagasihoidliku alla protsendi suuruse miinusega.

«Turg sai tuge riigi fondidelt ja see toetab lähemas perspektiivis aktsiahindu,» ütles Bloombergile Wang Zheng, Jingxi Investment Managementi investeeringute juht. «Siiski, pikemas vaates, peab turg tugevnema ja seisma omaenda jalgel. Ei saa alati loota riiklikule abile.»

Hiinast alanud vapustusest, mis eilsel aasta esimesel börsipäeval vähendas investorite vara üle maailma miljardite võrra, toibusid ka muud turud. Euroopa aktsiaindeksid olid täna peaasjalikult kerges plussis, sealhulgas suurimate, London, Frankfurdi ja Pariisi börside indeksid. Plusspoolel avanesid ka New Yorgi börsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles