Euroala inflatsioon püsib kidur

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionär Milaano supermarketis ostlemas. Tööstus- ja toidukaupade pisike hinnatõus ei ole suutnud euroalal üldist inflatsiooni märkimisväärselt kergitada.
Pensionär Milaano supermarketis ostlemas. Tööstus- ja toidukaupade pisike hinnatõus ei ole suutnud euroalal üldist inflatsiooni märkimisväärselt kergitada. Foto: Stefano Rellandini / Reuters

Hoolimata Euroopa Keskpanga pingutustest euroalal inflatsiooni kasvatada püsib see endiselt kidur - Eurostati kiirhinnangu kohaselt kasvas tarbijahinnaindeks detsembris 0,2 protsenti, sama palju kui novembriski.

Toidukaupade, tubakatoodete ja alkoholi hinnad kasvasid kiirhinnangu kohaselt euroalal 1,2 protsenti võrreldes detsembriga aasta varem. Novembris kasvasid hinnad selle kaubagrupis 1,5 protsenti.

Teenuste hinnad kasvasid detsembris aastavõrdluses 1,1 protsenti, 0,1 protsendipunkti vähem kui novembris. Poole protsendi jagu kallinesid detsembris tööstuskaubad.

Energia hindade aastane kahanemine, mis on ka tarbijahinnaindeksi peamine miinuspoolele trügija, taltus detsembris mõnevõrra. Eurostati kiirhinnangu kohaselt langesid energia hinnad varasema detsembriga võrreldes 5,9 protsenti; novembris oli hinnalangus 7,3 protsenti.

Tarbijahinnaindeks ilma energiata kasvas detsembris aastavõrdluses 0,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles