Maailma viis rikkaimat inimest jäid eile pea 9 miljardi dollari võrra vaesemaks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos.
Jeff Bezos. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

Eilne aktsiate müügilaine tegi maailma viit rikkaimat inimest 8,7 miljardi dollari võrra vaesemaks, kirjutab Bloomberg.

Kõige suurema hävingu osaliseks sai maailma suurima netikaubamaja Amazon asutaja ja suuromanik Jeff Bezos. Amazoni aktsia hind kukkus eile 5,8 protsenti ning Bezos’ vara väärtus kahanes päevaga 3,7 miljardi dollari võrra ning eile õhtuse seisuga on tema vara väärtus 56 miljardit dollarit.

Moerõivaste brändi Zara omanik hispaanlase Amancio Ortega vara väärtus kahanes 2,5 miljardi dollari võrra 70,4 miljardi dollarini.

Ülejäänud maailma rikkaimate hulka kuuluvad inimesed pääsesid alla miljardi dollari suuruse kaotusega. Maailma rikkaima inimese, Microsofti asutaja Bill Gatesi vara väärtus kahanes 739 miljonit dollarit 83 miljardini, legendaarse investori Warren Buffetti vara väärtus 870 miljoni võrra 61,4 miljardi dollarini ning Mehhiko investori Carlos Slimi vara väärtus 868 miljoni dollari võrra 51,4 miljardi dollarini.

Kokku kaotasid maailma 400 rikkaimat inimest 82,4 miljardit dollarit.

Samas oli eile ka neid, kelle vara hoopis kasvas. Aktivistinvestori Carl Icahni vara väärtus kasvas 210,4 miljoni dollari võrra 20,1 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles