Pankurid: sularaha ei kao niipea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimaksed on tehniliselt võimalikud kõikjad, kuid ka sularaha ei kao niipea.
Kaardimaksed on tehniliselt võimalikud kõikjad, kuid ka sularaha ei kao niipea. Foto: SCANPIX

Tehniliselt on kaardimaksed võimalikud kõikjal, väga reaalseks ei pea sularaha kadumist aga ka pankurid.
 

Sampo Panga turunduse vanemkonsultandi Urmet Seepteri sõnul on tehniliselt võimalik igasse müügipunkti üles seada kaardimaksete vastuvõtmiseks vajalik terminal.

«Täna saab kaardimakse võimalust pakkuda kõikjal, kuhu ulatub telefoniliin, wifi või mobiililevi,» nõustus ka SEB juhatuse esimees Riho Unt.

Seepteri väitel ei ole aga võimalik likvideerida sajandeid kestnud tehingute tegemise praktikat.

Sampo Panga vanemkonsultandi sõnul on sularaha kaotamine eriti mõeldamatu olukorras, kus Eesti on lähema 40 päeva jooksul liikumas oluliselt suuremasse süsteemi – euroalasse, kus sularaha roll on vägagi oluline.

Kui kulukas kaardimaksete tegemine kaupmehele on, sõltub Seepteri sõnul tehnilistest detailidest, kaupmehe spetsiifilistest teguritest, ettevõtluse vormist ning kaartide tüübist, mida soovitakse vastu võtta.

Undi sõnul on kaardimaksete tasud aastatega soodsamaks muutunud. «Kui eelmise kümnendi alguses oli keskmine kaardimakse teenustasu ligi 3 protsenti, siis täna on see 1-1,5 protsenti,» sõnas Unt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles