Kaardimaksed on poepidajale kulukamad kui sularaha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sendid
Sendid Foto: Silja Kaigu

Nii Prisma peremarketi turundus- ja kommunikatsioonidirektor Kardi Lainas kui Selveri keti juht Andres Heinver kinnitavad, et kaardimaksed on poepidajale kulukamad kui sularahas arveldamine.

Lainase sõnul on aga sularahaga arveldades suurem aja- ja tööjõukulu.

«Pankade teenustasud kaardimaksete eest on küll suured, aga ka sularahaga arveldamisel kaasneb hulk kulusid – tellimine ja vedu, vahetusraha planeerimine ja kassade komplekteerimine, õhtuti müntide ja paberraha kokkulugemine, turvaline transport ja säilitamine,» nõustus ka Heinver.

Nii Heinver kui Lainas on nõus, et turvalisuse ja mugavuse seisukohast on jaeketil kasulikum eelistada maksekaarte, kulude poolt vaadatuna hetkel veel sularaha.

«Peame siiski väga oluliseks, et kliendile jääb ka tulevikus valikuvabadus, kas maksta kaardiga või sularahas,» sõnas Heinver.

Lõviosa makseid tehakse juba täna mõlemas kaubandusketis kaardiga. Heinveri hinnangul maksekaartide kasutamine peale eurole üleminekut kasvab.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles