Audi avalikustas täna oma sportliku RS 3

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audi RS 3.
Audi RS 3. Foto: whatcar.ee

Kui siiani on Audi oma RS seeriat alustanud ikka Audi A4 baasil ehitatud RS 4ga, siis nüüd tuli ta klassi võrra allapoole ja jättis RS 4 sootuks vahele: lisaks RS 5-le, RS 6-le ja TT RS-le tõi ta turule hoopis kompaktklassi baasil ehitatud RS 3.


Tõsi, oma võimsuselt ei pääse RS 3 lähedale Lamborghiniga mootorit jagavale RS 6-le, kuid tema TT RSlt tuttav, rahvusvahelise aasta mootoriga pärjatud 2,5-liitrine R5 mootor, on siiski igati muljetavaldava dünaamikaga. Võimsust küll «vaid» 340 hj, kuid 450 Nm pöördemoment ja kerge kere tagavad RS 3 kiirenduseks paigalt 100 km tunnikiiruseni 4,6 sekundit ehk vaid 0,1 sekundit kauem kui 240 hj võimsam RS 6, kirjutab Whatcar.ee.

Loomulikult on väiksem mootor ka oluliselt ökonoomsem. Tehniliste andmete järgi on RS 3 keskmiseks kütusekuluks vaid 9,1 l/100 km. Lisaks on RS 3 varustatud nelikveo ning uue topeltsiduriga S-Tronic käigukastiga, mis on tõstetud 7astmeliseks. Viimane aste on nn ökokäik, mis ette nähtud maanteel madalate pööretega säästlikuks sõiduks.

Loomulikult saab RS 3 olema ka odavaim RS nime kandev Audi. Senini on kõik RS mudelid jäänud kaugelt teisele poole miljoni krooni piiri ja näiteks uut RS 6 Eesti Audi esinduse hinnakirjast ei leiagi. Seal on vaid TT RS hinnaga ca 1 050 000 kr ja RS 5 hinnaga ca 1 300 000 kr. Uue Audi RS 3 hind Saksamaal algab aga «juba» alates 781 000 kroonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles