Parts nõuab peaprokurörilt selgitusi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi peaprokurör Norman Aas.
Riigi peaprokurör Norman Aas. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Majandusminister Juhan Parts saatis reede pärastlõunal peaprokurör Norman Aasale kirja, milles nõuab selgitusi tema alluvatele esitatud kuriteokahtlustuste kohta.

Parts teatas, et on alustanud distsiplinaarmenetlust maanteeameti peadirektori Tamur Tsäkko ja ministeeriumi kantsleri Marika Priske tegevuse üle.

«Küsimused, mille osas vajame teavet distsiplinaarmenetluse läbiviimiseks, on järgmised: milles kahtlustatakse kantsler Marika Prisket? Milles kahtlustatakse Tamur Tsäkkot? Milliseid hankeid Priskele ja Tsäkkole esitatud kahtlustused hõlmavad?» seisab Partsi allkirja kandvas kirjas.

«Kinnitame, et hoiame saadud informatsiooni konfidentsiaalsena,» lisas majandusminister. Parts märkis oma kirjas veel, et Tsäkkot ja Prisket kahtlustatakse kahju põhjustamises, kuid ministeeriumil pole teada, mis laadi kahju nad on riigile põhjustanud.

«Palume viivitamatult üksikasjalikku informatsiooni ka Marika Priske ja Tamur Tsäkko poolt väidetavalt tekitatud kahju osas, et majandusministeeriumil oleks võimalik selle kahju suhtes võtta meetmeid tarvitusele kas kahju vähendamiseks, jätkuva kahju tekkimise lõpetamiseks või tulevikus tekkida võiva kahju ärahoidmiseks,» kirjutas Parts.

Majandusministeeriumi kirjas on ka karistusseadustiku paragrahvid, millel põhines Priske tööruumide läbiotsimismäärus – 217², 300 ja 400.

Nendele paragrahvidele vastab karistusseadustikus usalduse kuritarvitamine teise isiku vara käsutamisel, kui sellega kaasneb suur varaline kahju, riigihangete teostamise nõuete rikkumine ning konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimine.

Peale riigiametnike on saanud kahtlustuse konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises ka Nordeconi juhatuse liige Erkki Suurorg.

Riigiprokuratuur kinnitas Postimehele, et kahtlustused on esitatud seoses Kose-Aruvalla ja Liiapeksi-Loobu teedeehituse hankega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles