IMFi juht: tuleva aasta majanduskasv on pettumus

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi tegevjuht Christine Lagarde.
IMFi tegevjuht Christine Lagarde. Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS

Maailma majanduskasv valmistab tuleva aastal pettumuse ja ka keskpikk väljavaade on halvenenud, kirjutas rahvusvahelise valuutafondi IMF juht Christine Lagarde täna Saksa majanduslehes Handelsblatt ilmunud arvamusartiklis.

Lagarde märgib maailma majanduse haavatavuse riski ja ebakindlust suurendavate teguritena ära Hiina majanduse pidurdumise ja USA kasvama hakanud intressimäärad. Rahvusvahelise kaubanduse areng on märkimisväärselt aeglustunud ning toorainetest sõltuvatele majandustele põhjustavad madalad hinnad üksjagu probleeme, nendib IMFi juht. Lisaks tõdeb Lagarde, et mitme riigi finantsturgudel on endiselt nõrkusi ja kasvava majandusega riikides suurenevad finantsriskid.

«Kõik see tähendab, et maailma majanduskasv on 2016. aastal pettumust tekitav ja ebaühtlane,» kirjutas Lagarde.

Keskpikka väljavaadet on Lagarde'i sõnul halvendanud madal tootlus, vananev rahvastik ning hiljutise finantskriisi järelmõjud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles