Tesla plaanib lähiaastatel juurde palgata tuhandeid uusi töötajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla autopiloot
Tesla autopiloot Foto: Sander Ivest

Elektriautode tootja Tesla Motors plaanib järgneva nelja aasta jooksul palgata juurde tuhandeid uusi töötajaid, keskendudes seejuures isejuhtivate autode arendamiseks vajalikele spetsialistidele, kirjutab Wall Street Journal.

Kui veel viis aastat tagasi oli Tesla palgal vaid tuhat töötajat, siis tänaseks on see arv kasvanud 14 000ni. 2020. aastaks kavatseb ettevõte juurde palgata 4500 uut spetsialisti, hetkel on vabu töökohti ettevõttes umbes 1600.

Novembris teatas ettevõtte asutaja ja tegevjuht Elon Musk, et ootab avaldusi kõigilt «raskekaalu kuuluvatelt inseneridelt», olenemata sellest, kas neil on olemas eelnev kogemus autotööstusest või mitte. Autopiloti nime kandva isesõitvate autode projekt, kuhu spetsialiste vajatakse, on Muski sõnul ettevõtte suurim prioriteet.

Autotööstuse tippinseneridel on hetkel tööpakkumisi aga jalaga segada, kuna sarnaseid projekte on arendamas ka mitmed teised tehnoloogiasektori suurettevõtted. Näiteks palkavad spetsialiste hetkel Apple ja Google, kes osalevad samuti isesõitvate autode arendamise võidujooksus oma eriprojektidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles