Soome Sanoma kontsern pääses Venemaalt tulema

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanitõmmis Cosmopolitani Vene väljaande kodulehelt cosmo.ru.
Ekraanitõmmis Cosmopolitani Vene väljaande kodulehelt cosmo.ru. Foto: Repro

Soome meediakontsern Sanoma teatas täna, et on müünud oma viimased osalused Venemaal kohalikele investoritele.

Sanoma leppis kokku oma 50 protsendilise osaluse müümises Fashion Pressis Vene investoritest koosnevale InVenture Partnersile, teatas ettevõte. Fashion Press on Venemaal Cosmopolitani ja Esquire kirjastaja.

Samuti müüs Sanoma samale ostjale seni veel müümata United Pressi operatsioonid ja oma 50 protsendilise osaluse Mondador Independent Medias, mis kirjastab Grazia-nimelist ajakirja.

See tehing on osa Sanoma 2013 sügisel teatavaks tehtud meediaäri strateegilisest reorganiseerimisest, millega seostuvad ka Sanoma varasemad tehingud, nagu Vedomosti jt juhtivate ajakirjandusväljaannete osaluste müügid Venemaal, teatas kontsern.

Äsjased tehingud peab heaks kiitma Venemaa konkurentsiamet.

Sanoma müüs Vedomosti osaluse tänavu Ivaniale ning United Pressi ajakirjad Moscow Timesile. Suvel prooviti Fashion Pressi müüa Hearst Communicationsile, kuid Vene ametivõimud keelasid selle tehingu.

Aasta algul jõustub Venemaal seadus, mis lubab välisfirmadel omada Vene meediafirmadest maksimaalselt 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles