Majandusanalüütikud panid Putinile hinde «F»

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Sputnik / Scanpix

Bloombergi poolt küsitletud majandusanalüütikud andsid Venemaa presidendi Vladimir Putini tööle majanduskriisiga tegelemisel väga kehvad hinded.

27 protsendi analüütikutest hindasid Putini tööd madalaima võimaliku hindega «F» ning 50 protsenti järgmise kahe madalaima hindega ehk «E» või «D». Vaid üks küsitletud analüütik andis hindeks «A», vahendab Bloomberg.

Küsitluses osales 22 analüütikut, kellest enamik andsid Venemaa keskpangale ja rahandusministeeriumile hindeks siiski üsna kõrge «B». Viini panga Raiffeisen Bank International AG analüütik Gunter Deuber ütles, et Venemaa keskpank ja rahandusministeerium olid kriisiga tegelemisel kõige efektiivsemad ja realistikeimate ootustega.

Leedu Swedbanki analüütik Nerijus Maciulis ütles, et kõik Venemaa majanduse hädad tulenevad riigi välispoliitikast Ukrainas ja sellele järgnenud sanktsioonidest. «Mees, kes selle eeldatavasti korraldas, väärib hindeks ainult «F-i»,» ütles Maciulis.

Peaminister Dmitri Medvedev ja teised valitsusliikmed said kõige enam hinned «C». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles