Põllumehed ootavad piima kallinemist ja odavat energiat

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehtna Mõisa OÜ juhatuse esimees Märt Riisenberg.
Kehtna Mõisa OÜ juhatuse esimees Märt Riisenberg. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kehtna Mõisa OÜ juhatuse esimees Märt Riisenberg:

2015. aasta oli huvitav ja keeruline, millele andis tooni ülimalt madal piima hind. Rõõmu valmistab, et meie ettevõtte töötajad ja omanikud on nendele väljakutsetele reipalt vastu pidanud ning pole kaotanud lootust.

Meie ettevõtte suurim murekoht on piima madal kokkuostuhind.

Piima hinna muutuse prognoosimine algavaks aastaks on keeruline, sest prageuse hinnataseme järgi võib otustada, et pakkumist on endiselt hinna tõusmiseks liiga palju.

Energia hindade madalseis aitab meid mingil määral rasket aega üle elada, sest sellega seoses püsivad madalal ka söödaks kasutatava rapsi ja sojakoogi hinnad.

Valitsuselt ootaks mõistmist, sest toetuste suurendamisega saaks põllumeeste olukorda oluliselt parandada. Siin pole tegemist virinaga vaid sooviga, et Eesti põlumehele kehtiksid konkurentsis teiste Euroopa Liidu farmeritega võrdsed tingimused.

Ilm on olnud meile seni soodne, ehkki taliviljad on kõrgete temperatuuride tõttu saanud vale signaali. Õnneks tõmbasid saabunud külmad taliviljade puhkenud kasvusoovi nüüd tagasi. Kui ka lumi põldudele peale tuleks, oleks väga hea.

Loodan, et loodus ei too kaasa mingisuguseid äärmuslikke nähtusi nagu torme ja üleujutusi, mis meie olukorda võikshalvendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles