Kinnisvaraturul andsid tooni uued korterid

Kadri Hansalu
, majandusosakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Kui tavapäraselt toimuvad Eesti kinnisvaraturul aastaga suured muudatused, siis tänavu jõudis kohale kauaoodatud rahulik stabiilsus. Pindi Kinnisvara juhi Peep Soomani sõnul muutis see markantsel moel aga mõned turulosalejad juba närviliseks. «Eestis ollakse harjutud järskude tõusude ja langustega ning rahunenud ning «omas mahlas» marineeriv kinnisvaraturg tundus midagi uut ja kurjakuulutavat,» ütles Sooman.

Nii kinnisvara hinnatase kui ka tehingute arv püsis üsna ühtlasel tasemel ja kinnisvarabüroo Uus Maa analüütiku Risto Vähi hinnangul sõltus keskmine hinnatase pigem sellest, millise hinnaga kinnisvara ühel või teisel ajahetkel konkreetses asukohas müüdi. Möödunud aastate kiire hinnatõus viis tema sõnul selleni, et hakati eelistama n-ö keskmist kinnisvara.

«Loomulikult oli nii ka varem, kuid sel aastal toimus teiste liikide, näiteks luksuskinnisvara tehinguid vähem,» ütles Vähi. «Kusjuures keskmine kinnisvara ei tähenda halba, see on igas piirkonnas selline korralik, heal tasemel korter, mis ei pretendeeri siiski eksklusiivsusele ja on hinnatasemelt soodsam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles