Tuuleenergia toetusmaht sai jõulude ajal täis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja Energiale kuuluv Pakri tuulepark.
Nelja Energiale kuuluv Pakri tuulepark. Foto: Tairo Lutter

Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi sõnul sai tänavu jõulude ajal esmakordselt ajaloos täis 600 gigavatt-tundi toetatud tuuleenergiat. Tuuleenergia kogutoodang tuleb tänavu tõenäoliselt kokku üle 700 gigavatt-tunni.

«Tuuleenergia toetusega seotud üksikasjad selguvad jaanuaris pärast seda, kui turuosalised on esitanud toetuse taotlused detsembrikuu kohta,» ütles Eleringi kommunikatsioonijuht Ain Köster BNSile.

700 gigavatt-tundi on tuuleenergia kogutoodang, samas ulatuses ei saa tootjad toetust. Näiteks ei saa taastuvenergiatoetust mõni investeeringutoetust saanud jaam, lisaks ei pruugi väiksemad pargid vastata võrgueeskirjale.

Novembri lõpu seisuga on Elering maksnud Eesti tuuleenergiatootjatele 530 gigavatt-tunni eest taastuvenergiatoetust. Elektrituruseadusest tulenevalt on toetust võimalik maksta kuni 600 gigavatt-tunni eest kalendriaastas.

Juhul, kui toetuskõlbliku tuuleenergia kogumaht ületab 600 gigavatt-tundi, siis täiendavate tootmiskoguste pealt tootjatele toetust ei maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles