Suurepäraseid tulemusi näidanud Netflixi juht saab väärika preemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netflixi logo
Netflixi logo Foto: SCANPIX

Tänavu börsil üliedukalt esinenud videostriimimiskeskkonna Netflix tegevjuht Reed Hastings saab 2016. aastal tänavusest üle 5 miljoni dollari väärtuses rohkem aktsiaoptsioone, kirjutab Business Insider.
 

Samal ajal aga peab ta leppima põhipalga langusega. Kui tänavu oli Hastingsi palgaks miljon dollarit ning aktsiaoptsioone määrati talle 13,7 miljoni dollari väärtuses, siis uuel aastal on vastavateks näitajateks vastavalt 900 000 dollarit ning 19 miljonit dollarit. Aktsiaoptsioonide reaalne väärtus sõltub muidugi striimimiskeskkonna käekäigust börsil.

Netflix on viimastel aastatel suutnud parasjagu meelehärmi tekitada nii traditsioonilisele televisioonitööstusele kui ka internetipõhistele konkurentidele nagu Amazon ja Hulu.

Kolmanda kvartali lõpus oli teenusel 69,2 miljonit klienti ehk 30 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Ettevõtte aktsia on kallinenud tänavu lausa 142 protsenti, mis on ühtlasi S&P 500 indeksisse kuuluvate ettevõtete parim näitaja. Ettevõtte börsiväärtus ületab hetkel juba 50 miljardit dollarit.

Hastings on üks vähestest tuntud USA börsiettevõtete juhtidest, kes ei saa tulemustasu rahas, kuid samas on tal võimalus kõik talle määratud aktsiaoptsioonid talle endale sobival ajal rahaks teha. Bloomberg hindab tema varanduse väärtuseks hetkel umbes kaks miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles