Kõik Tallinki Eesti laevapere liikmed saavad 55-eurose palgatõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink SuperStar laev.
Tallink SuperStar laev. Foto: Laura Oks/Postimees

Tallink ja selle tütarettevõtted Hansaliin ja Laevateenindus sõlmisid Eesti Meremeeste Sõltumatu Amtiühinguga (EMSA) kokkuleppe, mis kergitab kõikide Eesti laevapere liikmete palka 55 eurot, seda sõltumata praegusest palgast ja lisatasudest.

Kokkulepe suurendab järgmisel aastal Eesti laevapereliikmete palgafondi 5,3 protsendi võrra.

Võrreldes seni kehtinud kollektiivlepinguga täpsustub ka töö- ja puhkeaja planeerimine ning töötasude maksmise korraldus, teatas Tallink.

Tallink Grupi personali- ja arendusdirektori, kapten Vahur Ausmehe sõnul olid seekordsed läbirääkimised tuulised nagu sügistormid, kuid ettevõte ja ametiühing jõudsid mõlemale poolele sobiva ja töötajatele kasuliku kompromissini.

EMSA juhatuse esimehe Jüri Lember sõnul pole ühelgi aastal olnud läbirääkimised ühe Eesti suurima tööandjaga lihtsad ega kerged,kuid oluline on lõpptulemus – suudetakse sõlmida töötajate enamust rahuldav kokkulepe,seda nii palkade kui muude kollektiivlepingu tingimuste osas.

Kahel eelneval aastal on Tallink tõstnud tööjõukulusid keskmiselt 5,5 protsenti aastas. Täna sõlmitud kollektiivleping kehtib järgmise aasta lõpuni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles