Leht: Tallinki Silja Europast võib saada Soomes pagulaste majutuskoht

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silja Europa.
Silja Europa. Foto: Liis Treimann

Laevanduskontsern Tallink pole veel otsustanud, mida teha Austraaliast tagasi tuleva Silja Europa laevaga; ühe võimalusena võib sellest saada Soomes pagulaste majutuspaik, kirjutab Turun Sanomat.

Austraaliasse prahitud laev jõuab sealt tagasi jaanuaris ja laevafirma pole vaatamata pingutustele sellele seni suutnud ka ostjat leida, vahendab BNS.

Kuulduste kohaselt läheb laev otse Raumasse remonti ja sellest võib saada majutuskoht pagulastele, kirjutab leht.

Tallinki kommunikatsionijuht Luulea Lääne nentis, et laev tuleb Austraaliast tagasi, kuna leping Austraalia ettevõttega Bridgemans Services Ltd on lõppenud. Laev renditi 2014. aastal välja 14 kuuks võimalusega lepingut pikendada neljaks aastaks. Austraalias kasutati laeva majutusalusena.

«Kaalume aluse erinevaid kasutusvõimalusi ega ole veel selles osas mingit otsust langetanud,» ütles Lääne.

Ühe võimalusena võib Tallink võtta laeva uuesti kasutusele ka reisijateveoks. Selleks vajaks alus aga väga põhjalikku remonti.

Laeva jäämine Tallinki enda kasutusse sõltub ka sellest, kas laevafirma kasutab optsiooni ja tellib Meyeri Turu tehasest teise maagaasilaeva.

Silja Europa on Tallinki ja Silja Line'i suurim laev, selle pikkus on 201,8 ja laius 32,5 meetrit ning mahutavus 59 914 brutoregistertonni. Aastatel 1993-2001 oli Silja Europa suurim omataoline laev maailmas. Laeva masinate võimsus on 31,8 megavatti ja maksimaalne kiirus 21,5 sõlme. Maksimaalselt võib Silja Europa pardale võtta 3000 reisijat, 400 sõidu- ja 50 veoautot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles