Eesti ekspordib üle pika aja taas kaupu Põhja-Koreasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea riigijuht Kim Jong-un...
Põhja-Korea riigijuht Kim Jong-un... Foto: AFP/SCANPIX

Käesoleva aasta septembris ja oktoobris on Eestile olnud üle mitmete aastate taas kaubanduspartner Põhja-Korea, kuhu siinsed ettevõtted ekspordivad saepalke.

Sel aastal on Korea Rahvademokraatliku Vabariigi poole teele läinud 149 700 euro eest saepalke harilikust kuusest või valgest nulust, vahendab BNS statistikaameti andmeid. 

Septembris eksportisid siinsed ettevõtjad Põhja-Koreasse saepalke 111 400 euro eest ning oktoobris 38 300 euro mahus.

Viimati liikusid kaubad enne praegust aastat Põhja-Koreasse aastal 2006, siis veeti riiki paberit ja pappi 37 000 euro mahus.

Eksport toimus ka 2004. aastal, siis viidi Eestist diktatuuririiki 4800 euro eest kaupa, mille statistikaamet klassifitseeris kui tuumareaktorid, katlad, masinad ja mehhaanilised seadmed või nende osad.

Teistpidist kaubavahetust aga sel aastal toimunud ei ole ehk Eesti Põhja-Koreast kaupu ei impordi. Erandlikud olid aastad 2012 ja 2009, kui import moodustas vastavalt 194 ja 1534 eurot; mõlemal korral toodi Eestisse rõivakaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles