Vaata, millised on Taavet Hinrikuse hinnangul parimad Eesti idufirmad

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljardile dollarile hinnatud TransferWise´i asutaja Taavet Hinrikus.
Miljardile dollarile hinnatud TransferWise´i asutaja Taavet Hinrikus. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti hetke edukaima idufirma Trasferwise’i asutaja ja juhi Taavet Hinrikuse hinnangul on Eestis palju tublisid idufirmasid, kuid suurimate konkurentidena Eesti parima idufirma tiitlile tõi ta välja Pipedrive’i ja Starshipi.

Pipedrive on müügijuhtimistarkvara arendav Eesti idufirma, mis kaasas tänavu mais investoritelt kaheksa miljoni euro suuruse investeeringu. Suur osa uuest kapitalist on plaanitud meeskonna kasvatamiseks Tallinna kontoris, kus täna töötab 65 inimest ettevõtte 78 töötajast. Varasemalt on Pipedrive  kaasanud 4,4 miljonit dollari eest investeeringuid. Pipedrive sai alguse 2010. aastal koolitaja Peep Vainu rahaga, firma asutasid Timo Reini, Urmas Purde, Ragnar Sass, Martin Henk ja Martin Tajur.

Starship Technologies on Skype’i asutajate hulka kuulunud Ahti Heinla ja Janus Friisi loodus idufirma, mis on välja töötanud iseliikuva pakikanderoboti. Ettevõtte ärijuht Allan Martinson ütleb, et seda võib liialdamata kutsuda kandidaadiks uue Skype’i tiitlile. Starshipi robot ulatub inimesele veidi üle põlve, liigub ratastel ja suudab koju vedada kuni 10 kilo kaaluvaid pakke ja ostukotte. Lukustatud kaane saab avada ainult pakki ootav inimene spetsiaalse koodiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles