OECD ennustab Eestile keskmisest kiiremat kasvu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OECD rõhutab innovatsiooni tähtsust.
OECD rõhutab innovatsiooni tähtsust. Foto: Mihkel Maripuu

Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon (OECD) ennustab värskes majandusporgnoosis Eestile järgmisel aastal 3,4-protsendilist ja Euroopa Liidu liikmesriikidele keskmiselt 2,3-protsendilist majanduskasvu.

OECD hinnangul jätkub Eestis majanduse kosumine ja järgmisel aastal peamiselt ekspordi toel ning kodumaine tarbimine jääb kesiseks.

Kodumaine tarbimine peaks organisatsiooni hinnangul taastuma 2012. aastal, mil sisemajanduse kogutoodangu kasvuks ennustatakse umbes 4 protsenti.

Eestis kogus inflatsioon hoogu 2010. aasta teisel poolel kannustatuna toidu ja energia hindade tõusust. Järgmise aastal on OECD hinnangul inflatsioon 3,4 protsenti.

Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni ootab majanduse kosumist ka teistelt liikmesriikidelt, kuid kasvu kiirus saab prognoosi kohaselt olema ebaühtlane ning tööpuudus jääb kõikjal tõenäoliselt ka edaspidi suureks.

Sisemajanduse kogutoodang OECD riikides kasvab 2,3 protsenti 2011. aastal ja 2,8 protsenti 2012. aastal. USA oodatav majanduskasv on 2011. aastal 2,2 ja 2012. aastal 3,1 protsenti. Euroala kasvuks on ette näha 2011. aastal 1,7 protsenti ja 2012. aastal 2 protsenti.

Ebaühtlane kasv OECD riikides ja OECD riikide ja kasvavate turgude vahel suurendab ülemaailmset ebavõrdsust, mis on suurim takistus maailma majanduse taastumisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles