Millised kolleegid on kõige tüütumad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiusav kolleeg.
Kiusav kolleeg. Foto: SCANPIX

Daily Muse kirjutab viite tüüpi tüütutest töökaaslastest, keda leidub paraku ilmselt pea igas kontoris.

Vahelesegaja

Muidugi tuleb vahetevahel ka kõige viisakamatel inimestel ette, et mingil teatud teemal rääkides segatakse teiste jutule vahele, kuid mõned töökaaslased teevad seda pidevalt, olenemata sellest, kas tegu on ärikohtumise, tavavestluse või telefonikõnega. See näitab, et inimest ei huvita teiste arvamus ning tal on ilmselt probleeme ka liiga kõrge enesehinnangu ja vähese empaatiavõimega.

Taltsutamatu uudishimuga kolleeg

Kuigi sa veedad nädalas vähemalt 40 tundi oma kaastöötajatega koos, on sul ikkagi õigus privaatsusele ja eraelu detailide enda teada jätmisele. Seda tüüpi isik ei suuda aga nendest piiridest kinni pidada ning esitab pidevalt mittesobilikke armuelu, tervist, palka ja muid tundlikke teemasid puudutavaid küsimusi.

Kloun

Huumor on mõõdukas koguses teretulnud igas töökeskkonnas, kuid seda nii kaua, kui see inimeste töötulemusi ei mõjuta. Samas on olemas töökaaslasi, kes üritavad teisi iga hinna eest pidevalt lõbustada ning pööravad iga situatsiooni naljaks, muutes tõsise koostöö üsna keeruliseks. Alguses võib see olla tõesti lõbus, kuid pikalt kestes muutub see väsitavaks.

Mikrotasandil juhtija

Kuigi töölepingu järgi peaks olema tegu ettevõtte hierarhias sinuga võrdse töökaaslasega, käitub ta pidevalt nagu su ülemus, pommitades sind pidevalt kriitika, infopäringute ja ebavajalike õpetustega. Vähe sellest, et see on sulle endale frustreeriv, õõnestab tema tegevus ka sinu autoriteeti kolleegide ja alluvate hulgas.

Kiusaja

Sa arvasid, et sellist tüüpi inimesi kohtab ainult põhikoolis. Paraku ei saa mõned inimesed kunagi täiskasvanuks ehk enda ebakindlust nõrgemate peal väljaelavaid tüüpe leidub pea igas töökohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles