Elektrilevi hangib rohkem kui 13 miljoni euro eest trafosid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trafo
Trafo Foto: Elektrilevi OÜ

Elektrilevi kuulutas välja hanke jaotustrafode ning nende juurde kuuluvate lisaseadmete ostmiseks, ladustamiseks ja logistikaks. Viieks aastaks sõlmitavate raamlepingute eeldatav maksumus on rohkem kui 13 miljonit eurot.

Võrreldes peagi lõppevate lepingutega soetatakse uue hankega kõik senisest väiksemate kadudega trafod, mis vastavad uuele Euroopa Komisjoni määrusele.

«Vähendatud kadudega trafode kasutamisel muundub väiksem osa elektrivõrku läbivast elektrienergiast soojuseks ning seetõttu vähendavad uued trafod elektrivõrgu energiakadusid,» tõi uute seadmete eelised välja Elektrilevi ehitusosakonna juhataja Kristo Külljastinen. Vähese tarbimise korral aitavad uued trafod vähendada kadusid kuni veerandi võrra.

Riigihanke võitjatega sõlmib võrguettevõte viie aasta pikkuse raamlepingu 3+2 põhimõttel. Viie aastase perioodi jooksul hangib võrguettevõte lepingupartneritelt hinnanguliselt üle 3000 keskpinge trafo.

Hanke pakkumise esitamise tähtaeg on 18. jaanuaril 2016 kell 15.00.

Trafod on elektrivõrguseadmed, mis muundavad kõrgema pinge madalamaks ning ühendavad erineva pingega võrguosad ühiseks elektrivarustussüsteemiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles