Ingman ostis Eesti partnerilt Hagari omanikfirma enamusosaluse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Ingman (keskel) Hagari pagaritööstuse renoveeritud tootmishoone avamisel.
Peter Ingman (keskel) Hagari pagaritööstuse renoveeritud tootmishoone avamisel. Foto: Meelis Meilbaum

Endiste Soome jäätisetöösturite investeerimisfirma Ingman Group ostis oma Eesti partnerilt Avo Kaasikult tema enamusosaluse ettevõttes Masa Invest, kellele kuulub muu hulgas osalus Hagari leivatööstuses ja pliiakude ümbertöötlustehases Ecorusmetal.

«Ingman Group omandas seniselt OÜ Masa Invest 55 protsendi omanikult Avo Kaasikult tema osaluse ja sai sellega Masa Investi sajaprotsendiliseks omanikuks,» teatas Ingman Groupi tegevjuht Peter Ingman.

45 protsendi suuruse osaluse omandas Ingman Masa Investis juba 2013. aasta suvel.

Masa Investile kuuluvad enamusosalused pagaritööstuses Hagar, lastemööblit valmistavas ettevõttes Nedholm Design, vähemusosalused läbi valdusfirmade hakkepuitu valmistavas ettevõttes PK Oliver ja graanulitehases Tartu Graanul ning kasutatud pliiakude ümbertöötlemistehases Ecorusmetal.

«Praeguses olukorras, kus majanduskasv on olematu ja konkurents on väga tihe,  vajavad need ettevõtted täiendavat lisakapitali ning selle protsessi käigus otsustasime omandada kogu osaluse,» ütles Peter Ingman.

Ingmani teatel jätkab Avo Kaasik Ecomet Investi juhtimist ja Ecorusmetali arendamist.

Tehingu hinda osapooled ei avaldanud.

Ingman Group on Soome endiste jäätisetöösturite Ingmanite perele kuuluv valdusfirma, mis tegeleb Eestis investeerimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles