Baltic Workboats lõi energiaettevõtte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abruka laeva Abro vettelaskimine Baltic Workboatsi tehases Nasval. Taamal paistab üks tuulegeneraatoritest.
Abruka laeva Abro vettelaskimine Baltic Workboatsi tehases Nasval. Taamal paistab üks tuulegeneraatoritest. Foto: Peeter Kukk

Saaremaa laevatootja Baltic Workboats AS teeb jagunemise teel eraldi ettevõtte Five Wind Energy OÜ, kuhu koondab energiatootmise.

«Mingeid suuri plaane meil ettevõttega pole, lihtsalt me tahame ära eristada põhitegevuse ja energiatootmise. Need on kaks täiesti eri tegevust, üks on laevaehitus ja teine energiatootmine, need ühes ettevõttes võivad segadust tekitada,» ütles ettevõte juhatuse liige Margus Vanaselja BNSile.

Kuigi kaks suurt tuulikut asuvad laevatehase territooriumil, on energiatootmine Vanaselja sõnul täiesti eraldi äriprojekt. «Seal toodetakse tegelikult üle hästi palju, need on suured tuulikud. Osaliselt see elekter läheb tehasesse. Ülejäänu läheb võrku,» lisas Vanaselja.

Praegu osaleb Baltic Workboats paljudel riigihangetel, kuid seal on veel paljud asjad lahtised, mistõttu ei saa sellest täpsemalt rääkida. «Me oleme ühes kohas võitjaks kuulutatud, aga see on vaidlustatud ja kõik need asjad selguvad,» ütles ta.

Juba alanud suurematest töödest lõpetab ettevõte tuleva aasta lõpus Hiiumaa-Saaremaa vahelise praami ehitamise.

Mullu kasvatas ettevõte käivet 9,6 protsenti 22,4 miljoni euroni, puhaskasum kasvas samal ajal 3 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles