Forum Cinemas sai Leedus üle miljoni euro trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Forum Cinemas juht Kristjan Kongo
Forum Cinemas juht Kristjan Kongo Foto: Mihkel Maripuu

Soome firma Forum Cinemas, millele kuuluvad kinod viies Leedu linnas, aga ka Eestis ja Lätis, on saanud Leedu konkurentsiametilt kartellikokkuleppe eest 1,38 miljoni euro suuruse trahvi.

Leedu konkurentsiamet tegi oma otsuse teatavaks reedel, kui oli kindlaks teinud Forum Cinemase, Multikino Lietuva ja Cinamon hinnakokkuleppe.

Multikino Lietuva ja Cinamon Operations tunnistasid üles kartellis osalemise ning saavad vastavalt 99 200 euro ja 138 800 euro suuruse trahvi.

Forum Cinemase Balti juhi Kristjan Kongo sõnul «tehti neile ära». «Konkurendid sisuliselt tunnistasid üles midagi, mida pole olnud,» ütles Kongo.

Tema sõnul on tegemist pika vaidlusega, mis sai alguse juba 2011. aastal ja see puudutab levitusäri poolt. Nimelt olid siis neil veel filmilevituse ja –näitamise äri ühendatud ning see tekitas konkurentidega hulgaliselt vaidlusi.

Kongo selgituse kohaselt tahtis levitaja garanteerida filmistuudiole miinimumtulu ehk kindlustada end suure soodustusega müüdavate piletite eest (levitaja saab kokkulepitud protsendi müüdud pileti hinnast), kuid seda tõlgendati miinimaalse kinopileti hinna kokkuleppena. «Seda see kindlasti ei olnud. Meie lihtsalt võitlesime stuudio õiguste pärast,» ütles Kongo.

Ta kinnitas, et nad kaebavad konkurentsiameti otsuse edasi kohtusse.

Forum Cinemase omanik on Nordic Cinema Group Holding.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles