Läti minister: Balti riikide ühine veeldatud maagaasi terminal peab tulema Riiga

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on l Itaalia rannikul Aadria mere ääres avatud vedelgaasi terminal.
Fotol on l Itaalia rannikul Aadria mere ääres avatud vedelgaasi terminal. Foto: SCANPIX

Eesti, Läti ja Leedu peaks ühise veeldatud maagaasi ehk LNG terminali projektis kokku leppima ning kõige parem koht selleks oleks Läti pealinn Riia, kinnitas Läti majandusminister Artis Kampars.

«Potentsiaalsed investorid soovitavad: leppige kokku ja ehitage sinna, kus see on kõige kasulikum ja odavam. Meie arvutuste kohaselt on ilmselge, et olemasolevaid tingimusi, infrastruktuuri ja gaasihoidlat  arvesse võttes oleks sobivaim koht selleks Riia sadam,» vahendab Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne Kamparsi sõnu.

Kamparsi sõnutsi on Leedus tehtud ehituse keskkonnamõjude hindamine, juhul kui terminal ehitataks Klaipeda sadamasse. Ministri sõnul ei ole aga projektiga edasi liigutud.

«Eestlased on kaugemale jõudnud, kuid nad ei räägi sellest kõva häälega. Nad tunnistavad, et neil on Araabia riike esindav investor. Ka on eestlastel sõlmitud soomlastega kokkulepe, et juhul kui terminal ehitatakse, on viimased valmis Eestilt  gaasi ostma,» rääkis minister.

Kampars lisas, et kolm Balti riiki peaksid selliste suuremahuliste projektidega koostööd tegema, sest muidu ei saa neid keegi kolmest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles