Eesti ettevõtjad on järgmise aasta suhtes optimistlikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakveres langes varaste noosiks sularaha. Foto on illustratiivne.
Rakveres langes varaste noosiks sularaha. Foto on illustratiivne. Foto: ARVET MÄGI/VIRUMAA TEATAJA

Baltimaade võrdluses loodavad järgmisel aastal kõige rohkem eksporti suurendada Eesti ettevõtjad ning see on üks põhjustest, miks siinmail oodatakse lõunanaabritega võrreldes ka suuremat käibe kasvu.

Uuringust selgus, et 62 protsenti ettevõtjaist loodab järgmisel aastal käivet. Kasumlikkust parandada loodab 64 protsenti. Lätlaste ja leedukate ootused käibe ja kasumi kasvu suhtes on tunduvalt tagasihoidlikumad, teatas uuringu tellinud Grant Thornton.

Ekspordi kasvu suhtes on eestlased samuti kõige optimistlikumad: 38 protsenti usub, et nende ettevõtte eksport kasvab, lõunanaabritest usub oma eksporti suurendavat vaid viiendik. Leedukad ja lätlased ootavad suurimat ekspordikasvu Ida-Euroopa turgudele müües ning eestlased Soomest ja Rootsist.

Seejuures kavatsetakse kasv saavutada enam-vähem sama töötajate arvu juures – Eestis ja Lätis plaanib 2016. aastal töötajate arvu tänavusega samal tasemel hoida ligi kolmveerand ettevõtjaist, Leedus 60 protsenti. Tulevaks aastaks näeb palgatõusu ette 40 protsenti küsitletud ettevõtetest. Lätis ja Leedus lubas palgatõusu umbes 60 protsenti ettevõtjaist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles