Võitis «lipulaevade tapja» OnePlus 2

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OnePlus 2
OnePlus 2 Foto: tootja

Eesti tehnikaajakirjanikud valisid esimest korda aasta mobiiltelefoni. Tehnopolis peetud tuliste vaidluste tulemusel võitis aasta parima mobiiltelefoni tiitli Eestis vähetuntud Hiina nutitoode OnePlus 2, mida meie poodides ei müüda.

Žüriid piiras kandidaadi esitamisel vaid üks kriteerium: seade peab olema müügile jõudnud sel aastal. Mõni pidas kõige olulisemaks hinna ja kvaliteedi suhet, mõni laia rakenduste valikut, mõni võimekust ja välimust või Eestis pakutavat järelteenindust.

«Kui järgmisel aastal jääks maailma ainult üks telefonitootja, siis minu meelest võiks see olla iPhone,» ütles aastaid telefoniarvustusi kirjutanud Postimehe ajakirjanik Hendrik Alla, kes ise kasutab hoopis OnePlusi eelmist mudelit. «Õnneks nii ei ole ja valik on märksa huvitavam.»

Žürii kehutab tarbijaid telefoni valides vaatama kaugemale mobiilioperaatorite tasuta kätte antavatest aparaatidest ning mitte hoolima suurtegijate turundusest.

Maailmas on tõenäoliselt tuhatkond mobiiltelefonide tootjat. Kaks aastat tagasi alustanud OnePlus on seni välja andnud vaid kolm mudelit, seni sai neid osta üksnes kutsega. OnePlusi pole peaaegu üldse turundatud ning telefoni hinda on mõjutanud kaubamärgi väärtuse kõrval vaid selle võimekus. Tootja nimetab OnePlus 2 lipulaevade tapjaks ning peab miljonidollarilisest turunduskampaaniast olulisemaks võimsaid ideid.

Selliseks kujunes häältejaotus aasta mobiili valimise finaalis
Selliseks kujunes häältejaotus aasta mobiili valimise finaalis Foto: Mobiilifoto

Miks konkurendid välja langesid? Igaüks neist kuulub ju maailma võimekamate hulka. Määravaks said pisiasjad. Selle kõrvale jättes soovitavad Eesti ajakirjanikud ostmiseks just neid viit.

Esimest Eesti aasta telefoni valisid Hans Lõugas, Glen Pilvre, Erik Lepikson, Sven Vahar, Piret Tamm, Lauri Jürisoo, Ronald Liive, Kaido Einama, Sander Soots, Martin Mets, Tanel Raud, Hendrik Alla, Henrik Roonemaa ja Aivar Pau.

OnePlus 2

  • OnePlus 2 sisaldab väga korralikku ja nüüdisaegset raud- ja tarkvara ning teeb hästi kõike, mida lubatud. Telefonil on 64 GB põhimälu ning võimsalt 4 GB muutmälu. Gorilla Glass 4 LCD-ekraani suurus on 5,5 tolli, sisseehitatud aku mahutab 3300 mAh, autofookuse ja kahekordse välguga põhikaameral on megapiksleid 13 ning esikaameral 5.
  • Telefonil on kahe SIMi pesa ning sõrmejäljelugeja kuni viiele sõrmele. 4G-võimekusega telefoni operatsioonisüsteem on Android 5.1 Lollipopil põhinev Oxygen ning protsessor Qualcommi Snapdragon 810. Seade on varustatud viimase põlvkonna USB-C-tüüpi laadija ja andmesidekaabliga.
  • Aadressilt oneplus.net tellides maksab 399 eurot.

Sony Z5

Foto: tootja

Vähene töökindlus, kuumeneb alatasa üle, sõrmejäljelugeja streigib sagedasti.

Kummaline nuppude asukoht paremal küljel, pöialt tuleb ikka korralikult kokku murda.

Teeb häid fotosid ja on ikka veel peaaegu veekindel.

Liiga kallis.

Maksab 849 eurot.

Huawei Nexus 6P

Foto: tootja

Eelinfo põhjal igas mõttes ülivõimekas n-ö puhast Androidi sisaldav telefon.

Paraku pole see veel Eesti tehnikaajakirjanike kätte proovimiseks ja hindamiseks jõudnud.

Maksab 649 eurot.

Foto: tootja

Samsung S6 Edge Plus

Ekraanikumerusel lihtsalt kumeruse pärast pole erilist mõtet ning funktsioonide tabamine sellel ekraanil on ebamugav.

Iseenesest ülivõimekas ja hea disainiga telefon, mis teeb väga korralikke fotosid.

Särav ekraan ja rohkelt uusi võimalusi.

Kipub veidi liiga kallis olema. Maksab kuni 899 eurot.

iPhone 6S

Foto: tootja

iPhone’i selle aasta uuendused pole olnud piisavalt mõjusad.

Lisaks küündib hind juba Eesti keskmise kuupalga kanti.

Teeb häid fotosid ning 3D Touchi uuendus paneb teiste jaoks märgi maha.

Maksab kuni 1059 eurot.

Nexus 5X

Foto: tootja

Jäi veidi võitjale alla. Määravaks said vaid mõnede proovijate mõned halvad kogemused telefoni võimekusega.

Nexuse aku vastupidavus jääb võitja omale alla.

Väga mugav käes hoida.

Maksab 529 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles