Eesti lennufirma hakkab Porist Helsingisse lendama

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma seni ainsa reisilennukiga opereerib Airest AS Flyest kaubamärgi all.
Oma seni ainsa reisilennukiga opereerib Airest AS Flyest kaubamärgi all. Foto: flyest.eu

Airest AS hakkab 1. veebruarist lendama Soomes Pori ja Helsingi vahel kui Pori linnavalitsus Eesti lennufirma ja linna vahel sõlmitud lepingu järgmisel esmaspäeval heaks kiidab.

Pori linna kodulehel avaldatud teate kohaselt tehakse lennufirmaga leping aasta lõpuni. Lennud toimuvad veebruarist poole juunini ja septembrist detsembrini argipäeviti, hommikul kl 7:30 Porist Helsingisse ja õhtul kl 17:30 tagasi.

Aselinnapea Kari Hannuse sõnul on lõplik sõiduplaan veel kinnitamisel.

Airest hakkab Pori-Helsingi liini teenindama 33-kohalise Saab 340 lennukiga, mis on Hannuse hinnangul tuntud ja turvaline lennuk, millel on suur mahutavus ja mugavad reisitingimused.

«Võib öelda, et otseläbirääkimistega saime parema pakkumise kui varasemas riigihankes tehtud pakkumused,» ütles Hannus.

Pori linn on eraldanud lennuühenduse pidamiseks kuni 600 000 eurot. Lepingu kohaselt makstakse Airestile 595 000 eurot.

2009. aastal tegevuse lõpetanud Airest hakkas uuesti lendama paar aastat tagasi. Firma kasutab praegu seitset kauba- ja üht reisilennukit, kõik Saab 340 tüüpi. Ettevõte on lepingu alusel lennanud ka Estonian Airile.

Mulluse aastaaruande kohaselt opereeris ettevõte viit regulaarset kaubaveo liini, osutades teenust UPSile, TNTle, Lufthansa Cargole ja DHL-le. Aastakäive oli 6,3 miljonit eurot, kasum ulatus 0,4 miljoni euroni.

Airest AS kuulub Erko Kundlale, Janek Valdmale, Avo Tölptile ja Indrek Raigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles