Priske saab ministeeriumilt palka edasi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kroonid.
Eesti kroonid. Foto: Margus Ansu

Peatatud teenistussuhte ajal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsleril Marika Priskel töökohustusi ei ole, kuid palka saab ta edasi.


Valitsus peatas täna Priske teenistussuhte vajadusega teha uurimine ehk distsiplinaarmenetlus teedeehituse riigihanke läbiviimises.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium on moodustanud distsiplinaarmenetluse läbiviimiseks komisjoni, kes peab kuu aja jooksul otsustama, kas on olnud rikkumine või mitte, ütles ministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Gea Otsa.

Isikul, kelle teenistussuhe on peatatud, säilivad nii palk, töövahendid kui ligipääs töökohale, kuid töökohustusi tal pole. Priske töökohustusi hakkab täitma asekantsler Ahti Kuningas.

«Avaliku teenistuse seadus näeb ette, et kui on distsiplinaarmenetluse ajal uurimine, siis sel ajal inimese palka ära ei võeta, sest kehtib süütuse presumptsioon, et ei saa inimest visata tänavale mitte millegi alusel,» selgitas Otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles