Karhu suuskade tootmine naaseb Soome

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti üks tuntumaid Karhu suuskade kasutajaid on olnud kahevõistleja Kail Piho. Pildil Piho 2011. aastal Holmenkollenis.
Eesti üks tuntumaid Karhu suuskade kasutajaid on olnud kahevõistleja Kail Piho. Pildil Piho 2011. aastal Holmenkollenis. Foto: Priit Simson

Soome legendaarsete Karhu suuskade tootmine naaseb pärast kolmeaastast pausi tagasi Soome, Kitee tehasesse.

«Oleme uhked ja õnnelikud, et Karhu suuskade tootmine kolib tagasi sinna, kuhu see kuulubki: Kitee linna Soomes, Karhutie tänavale,» ütles Karhu kaubamärgi omanikettevõtte Karhu Holding tegevjuht Huub Valkenburg pressiteates.

Kolm aastat tagasi litsenseeriti Karhude tootmine ja müük firmale Startex OY, kes tootis suuski Tšehhis, Austrias ja Venemaal. Karhudest ilma jäänud Kitee suusatehas hakkas tootma Yoko-brändi suuski. Samuti toodetakse Kitee linnas Järvineni suuski.

Suusatehase omanikfirma KSF OY tegevjuhi, endise suusahundi Harri Kirvesniemi sõnul on Karhute naasmine kodutehasesse vaimselt väga suur asi, vahendas Soome rahvusringhääling YLE.

Samas on Karhude tulek kodumaale ilmselt kasulik ka kaubamärgi omanikule, sest ennustatavalt suurenev müük korvab kallima tootmise. Nimelt ei ulatunud kolmel välismaal toodetud aastal Karhute müük sugugi samale tasemele, mis varasematel aastatel.

Karhu turuosa on Soomes varasemalt olnud 25 protsendi lähedal, selle brändi suuski on toodetud 50 000 - 70 000 paari aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles