Kohila Vineer palkab järgmisel aastal üle saja uue töötaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohilas avati uus vineer tehas Kohila Vineer.
Kohilas avati uus vineer tehas Kohila Vineer. Foto: Raigo Pajula

Kohila Vineer OÜ laienemine läheb plaanipäraselt ning selle käigus on ettevõte alates septembrist tööle võtnud 39 uut töötajat, järgmise aasta sügiseks võtab firma tööle veel umbes 110 töötajat.

Kohila Vineeri laienemine hõlmab uue 17 000 ruutmeetrise põrandapinnaga tehase ehitamist. Ettevõtte juhatuse liige Andres Laht ütles BNSile, et Kohila Vineeri uus hoone on katuse all ning vanas hoones on esimesed seadmed paigas.

«Alates septembrist on Kohila Vineer OÜga liitunud 39 uut töötajat, enamik neist puidupingi operaatorid,» sõnas Laht, lisades, et kui üldiselt on uute töötajate värbamine läinud plaanipäraselt, siis keerulisem on olnud sobivate juhtide ja spetsialistide leidmine.

Laht sõnas, et Kohila Vineer on töötajate leidmisel teinud koostööd töötukassaga, tööklubidega Raplas ja Kohilas ning praktilist väljaõpet on korraldatud koos Kohila Vineeri emaettevõtte Latvijas Finierisega. Ettevõte on osalenud messidel, korraldanud infopäevi ja plaanis on korralda ka töömess Kohilas.

Tootmisvõimsuste suurendamisega kasvab vajadus ka toorme järele. Lahti sõnul kasutab Kohila Vineer praegusel hetkel ainult Eestist pärit tooret ning lähiajal seda importima ei hakka.

Küsimusele, et kas suurenev toormevajadus Eesti turul toormehinda mõjutab, vastas Laht, et muutused on olnud järk-järgulised ning seega järske muudatusi turul toimuda ei tohiks. «Pigem on siiani kohalikul turul olnud peamine mure paberipuu ja madalaväärtusliku puidu realiseerimine. Tänaseks peaks tänu kohalikele graanulitootjatele ning koostootmisjaamadele see mure lahenema,» lisas Laht.

Lahti sõnul lähiajal uusi laiendusi Kohila Vineeril plaanis ei ole, sest praegune laiendus on väga ambitsioonikas, nõudes palju energiat ja ressursse. «Sellegipoolest unistame suurelt,» ütles Laht.

Kohila Vineer on 2011. aastal asutatud ja Latvijas Finieris gruppi kuuluv ettevõte, mille põhitegevusala on kasespooni ja -vineeri tootmine ja tootearendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles