Elioni tehniline rike põhjustas terves Eestis palju segadust

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elioni eilsed tehnilised probleemid viisid rivist välja paljud sularahaautomaadid ja rahvas tammus nende juures nõutult jalalt jalale.
Elioni eilsed tehnilised probleemid viisid rivist välja paljud sularahaautomaadid ja rahvas tammus nende juures nõutult jalalt jalale. Foto: Priit Simson

Eile ennelõunal tabasid Eesti suurimat internetiteenuste pakkujat Elioni tehnilised probleemid, mille tõttu oli üle terve Eesti häiritud nii kaupluste, häirekeskuse kui ka pankade töö.


Elioni teatel avaldusid eile hommikul kella 10.45 paiku probleemid ettevõtte teenuste toimimisega, need puudutasid nii Elioni digiTV, interneti kui ka VoiP telefoni kliente üle Eesti.

Häiritud olid kaupluste kaardimaksed, pankade sularahaautomaatide töö ning osa pangakontorite ja reisifirmade check-in’ide tegevus. Elioniga ühte gruppi kuuluv EMT teatas isegi, et võrguprobleemide tõttu kannatas nende 3G võrgu ühendus.

Keskpäevaks oli enamik võrguprobleeme kõrvaldatud ja õhtupoolikul teatas Elion, et kogu segaduse põhjuseks oli ettevõtte tuumikvõrgu seadmete rike. Ettevõtte selgituste kohaselt on tuumikvõrk võrgukiht, millega on seotud kõik ülejäänud võrgukihid ning seetõttu oli rikke ulatus üle-eestiline, puudutades suurt osa Elioni kliente.

«Täna ennelõunal avaldunud tehniliste probleemide puhul on tegu erakordse juhtumiga viimase 20 aasta jooksul nii Elioni kui ka tema eelkäija ajaloos, selle juhtumise tõenäosus on äärmiselt väike,» märkis ettevõtte avalike suhete juht Lilian Nõlvak.

Edasi loe Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles