Sotsiaalministeerium analüüsib apteekide asutamispiiranguid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu apteek.
Võsu apteek. Foto: Andres Haabu

Sotsiaalministeerium nõustub konkurentsiameti kriitikaga, et apteekide omandipiirangute uued nõuded on konkurentsiolukorda halvendanud; järgmisel aastal alustab ministeerium valdkonnas riskianalüüsi.

«Nõustume konkurentsiametiga ja näeme samuti viidatud regulatsioonis puudusi,» ütles sotsiaalministeeriumi meedianõunik Oskar Lepik BNSile. Ta rõhutas, et apteekide omandipiirangud seadustati riigikogu algatusel.

«Oleme järgmise aasta jooksul plaaninud läbi viia apteegi omandipiirangute riskianalüüsi, uurides põhjalikumalt sellise regulatsiooni jõustumisega tõenäoliselt tekkivaid mõjusid ja pakkudes meetmeid nende mõjude vältimiseks,» lisas ta.

Konkurentsiamet soovitab üle vaadata ning tühistada nõude, mille alusel apteeke tohivad omada vaid proviisorid ning ravimite hulgimüüjad nendega seotud olla ei tohi, kuna ameti hinnangul ei ole säärased piirangud konkurentsi soodustanud, vaid seda tõkestanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles