Pangad prognoosivad tänavu rekordilisi kasumeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DnB NORDi ja SEBi peahooned Tallinnas.
DnB NORDi ja SEBi peahooned Tallinnas. Foto: Tairo Lutter

Eestis tegutsevad suuremad pangad peavad käesolevat majandusaastat väga edukaks ja mõnigi prognoosib aasta lõpuks rekordiliselt suuri kasumeid.

LHV panga juhatuse esimees Erki Kilu ütles täna pangaliidu aastat kokkuvõtval üritusel, et tänavune aasta on pangale väga edukas olnud. «Üks asi on võlakirjade emiteerimine ja teine asi pangaautomaatide avamine. Kõige selle juures oleme tegemas rekordilist kasumit. Pangandusturg on heas seisus,» ütles Kilu.

Danske Balti üksuse juhi Ivar Pae sõnul tegutseb pangandussektor praegu tugeval alusel. «Miks on pangad suutnud jätkuvalt häid tulemusi näidata? Esiteks hea laenukvaliteet, mis on täna parimas seisus pärast finantsskriisi. Teiseks on pangad suutnud juhtida kulubaasi. Kolmandaks on pangad kohanenud ja vara kvaliteet on kõrge,» rääkis ta.

Pae lisas, et kuigi Danske eemaldus tänavu erakliendi segmendist, on pank suurendanud tegevusmahtu kolmandiku võrra. «Saan siinkohal igati rahule jääda,» sõnas ta.

Nordea Eesti korporatiivpanganduse juhi Silver Kuusi sõnul oli aasta pangale väga hea just seetõttu, et suudeti aktiviseerida olemasolevat kliendibaasi. «Teenisime tulu sealt, kus varem polnud teeninud. Meie kasumlikkuse kasv tuleb tänavu kahekohaline. Ootame sealt väga hea numbrit,» rääkis Kuus.

SEB Eesti juhatuse esimees Allan Parik ütles, et SEBi kolme kvartali numbrid peegeldavad tagasihoidlikku kulude kasvu. «Meie tulemused peegeldavad keskkonda. Aastaga võime vaatamata väljakutsetele väga hästi rahul olla. Nii eraisikute kui ka ettevõtete likviidsed säästud kasvavad ennaktempos,» lausus Parik.

Swedbank Eesti juhatuse esimees Robert Kitt märkis samuti, et tänavune aasta tõotab kasumi mõttes väga hea tulla. Samas ei plaani pank järgmisel aastal erakorraliselt dividendi maksta, nagu maksti tänavu akumuleerunud kasumi pealt.

Kõik pangad rõhutasid järgmise aasta prognoose tehes, et ootavad suuremat majanduskasvu ning eelkõige seda, et hakkaksid kasvama ettevõtluse ja avaliku sektori investeeringud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles