India autotootja Mahindra ostab kuulsa Itaalia disainibüroo

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pininfarina disainitud Ferrari P4/5 Pariisi autonäitusel 2006. aastal.
Pininfarina disainitud Ferrari P4/5 Pariisi autonäitusel 2006. aastal. Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

India autotootja Mahindra & Mahindra Ltd on kuid kestnud läbirääkimiste järel lõpuks ostmas Itaalia kuulsat disainibürood Pininfarinat, teatas Bloomberg oma allikatele toetudes.

Ametlikku uudist veel ei ole, aga seepeaks tulema agentuuri hinnangul täna. Igatahes on Pininfarina aktsiaga kauplemine Milaano börsil peatatud.

1930. aastal asutatud Pininfarina on üks maailma tuntumaid autodisainereid. Büroo on kujundanud üle 60 aasta Ferrarisid ning lisaks ka Lanciaid, Alfa Romeosid, Fiate, Opeleid, Volvosid, Forde, Cadillace jpt. Samuti on firma disaininud busse ja ronge.

Kogu kuulsuse juures on ettevõtte finantsolukord aga väga kehv. Viimasest 11 majandusaastast on kümme tootnud miinust. Kolm aastat tagasi suleti autotehased, mis tootsid suurtele autotootjatele ekslklusiivseid väikeseeriaid, majanduslik olukord sellest aga ülemäära paremaks ei läinud.

Mahindra on lubanud ettevõttesse investeerida 150 miljonit eurot, mis sisaldab ka võlgade tasumist, ütlesid Bloombergile allikad.

Mahindra, kes ostis hiljuti Ssangyongi ja Peugeot-Citroëni mootorrattadivisjoni, loodab Pininfarina abiga oma autod rahvusvahelistele turgudele meelepäraseks kujundada. Firmad teevad juba koostööd: mullu disainis Pininfarina Mahindrale elektriauto Halo, tänavu töötatakse koos uue linnamaasturi kalllal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles