Rõivas: Eesti ei tohi Läti ja Leedu majanduskasvu kadestada

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peaminister Taavi Rõivas Leedu kolleegi Algirdas Butkevičiuse ja tema abikaasaga.
Eesti peaminister Taavi Rõivas Leedu kolleegi Algirdas Butkevičiuse ja tema abikaasaga. Foto: Irmantas Gelūnas / 15min / Scanpix

Kommenteerides Läti ja Leedu majanduste tänavust hoogsat arengut toonitas Eesti peaminister Taavi Rõivas, et lõunanaabrite eeliseks on odav tööjõud ning Eesti ei tohi seda kadestada.

«Fakt on see, et kui me võrdleme pensione ja palku, siis edestab Eesti Lätit kümnete protsentidega, aga Leedut veelgi võimsamalt,» rõhutas Rõivas pressikonverentsil.

«Meie naabritel on odavam tööjõud, mis kahtlemata kujutab endast konkurentsieelist,» vahendab Rõivase selgitust Dienas Bizness.

«Aga kui me küsime, kas Eesti vajaks sellist eelist, on vastus «ei». See, et Eestis kasvasid palgad kiiremini, see pole kindlasti paha.»

«Ma olen rõõmus, et meie lõunanaabritel on kõik hästi, aga ma oleksin ettevaatlik ning hoiduksin liigsest optimismist,» hoiatas Eesti peaminister.

Eurostati andmetel kasvas Läti sisemajanduse kogutoodang (SKT) käesoleva aasta kolmandas kvartalis 3,3 protsenti ning leedukate vastavaks näitajaks kujunes 1,7 protsenti.

Kolmandal kohal oli Eesti 0,5 protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles