Suure väina äärsete kinnistute omanikke teeb murelikuks jätkuv määramatus

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand. Foto on illustreeriv
Rand. Foto on illustreeriv Foto: Mallor Mettis

Kuigi Saaremaa püsiühenduse rajamine on aastakümneteks edasi lükatud, on mõlemal pool Suurt väina kümneid maaomanikke, kelle kinnistud on trassivalikute tõttu nii-öelda igaks juhuks piirangute all ja nad ei saa oma vara vabalt käsutada ja kasutada.

Pea 20 aasta jooksul on tehtud erinevaid püsiühenduse uuringuid enam kui 2 miljoni euro eest ja nende tulemusena on kindlaks määratud kolm trassikoridori mõlemal pool väina. Paraku pole siiski suudetud senini veel kolmest seda üht ja õiget välja valida, mistõttu on trassikoridoride all mõlemal pool Suurt väina piirangute all kinni kümneid ja kümneid kinnistuid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kõige hullem hetkel ongi nii valla kui valla elanike jaoks see määramatus. Pea 10 aastat on need piirangud peal ja inimesed ei saa oma kinnisvara käsutada ja kasutada,» selgitas Muhu vallavanem Raido Liitmäe ja lisas, et maamaksu tuleb omanikel kõigest hoolimata maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles