Hiina võtab hinnatõusu ohjeldamiseks jõulisi meetmeid

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turg Pekingis.
Turg Pekingis. Foto: SCANPIX

Hiina valitsus teatas täna, et võtab jõulisi meetmeid viimase kahe aasta kiireima hinnatõusu ohjeldamiseks.


Samuti teatas valitsus et vaesematele peredele kehtestatakse kõrgete toiduhindadega toimetulemiseks ajutised toetused, vahendasid välisagentuurid.

Tarbijahinnad tõusid Hiinas oktoobris võrreldes eelmise aasta sama kuuga 4,4 protsenti, kusjuures toiduained kallinesid koguni 10,1 protsenti.

Valitsus koostab meetmeid hinnatõusu ohjeldamiseks, vahendas Hiina riigitelevisioon eile. Täna teatas valitsus, et võib kehtestada teatud toodetele ajutiselt hinnakontrolli. Oluliste tarbekaupade ja tootmismaterjalide hindadele kehtestatakse vajadusel ülempiirid, oli kirjas valitsuse veebilehel.

Varasemalt on sarnased lubadused hindu kiiresti stabiliseerida viinud üksikasjaliku hinnakontrollini. Näiteks 2008. aasta jaanuaris külmutas Hiina ajutiselt mitmete kaupade hinnad.

Hiina juhid on avalikult seadnud eesmärgi, et aastane tarbijahindade tõus ei ületaks enam 5 protsenti, nagu juhtus 2008. aastal. Nad on korduvalt mõista andnud, et võitlus inflatsiooniga on väga oluline, sest hinnatõus võib viia sotsiaalsete rahutusteni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles