Prokurör: Nordecon saab kahtlustuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Luman.
Toomas Luman. Foto: Peeter Langovits.

Riigiprokurör Triin Bergmanni sõnul saavad lisaks Tamur Tsäkkole ja Marika Priskele kahtlustuse veel mõned riigiametnikud ning erafirmad.

Bergmanni sõnul ei ole erafirmade ring suur ning Lemminkäinenit nende hulgas ei ole, küll aga saab kahlustuse Toomas Lumani suurosalusega börsifirma Nordecon tütarfirma Nordecon Infra.

Bergmanni sõnul kontrollib prokuratuur riigihangete läbiviimist  ning sellega seotud mitut kahlustust. Kui suur võiks olla tekitatud kahju, ei osanud riigiporkurör öelda, sest uurimine alles käib.

«Meie üritame valimiste peale mitte mõelda ja loodame ka, et ajakirjandus ei serveeri käimasolevat kui valimisi mõjutavat protsessi,» lausus Bergmann.

Bergmanni sõnutsi oleks ta tahtnud, et majandusministeeriumi läbiotsimine oleks toimunud juba kaks nädalat tagasi. Paraku ei saanud seda teha teatud asjaolude tõttu. Millised need põhjused olid, ei soostunud riigiprokurör avaldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles