Riigiprokuratuur kinnitas teede-ehitusega seotud uurimist ja ülekuulamisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskaitseasutused kontrollivad teedeehitustega seotud riigihangete seaduslikkust
Õiguskaitseasutused kontrollivad teedeehitustega seotud riigihangete seaduslikkust Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigiprokuratuur kinnitas ametlikult, et uurivad koos kaitsepolitseiametiga teedeehituse riigihangete seaduslikkust ning kuulas täna üle majandusministeeriumi kantsleri Marika Priske, maanteeameti peadirektori Tamur Tsäkko ja Nordecon Infra peadirektori Erkki Suurorgi.
 

Prokuratuuri kinnitusel on uurimise eesmärgiks selgitada, kas hangete käigus on rikutud riigihangete ja konkurentsialaseid seadusi ning kas sellega on tekitatud riigile kahju.

Riigi peaprokurör Norman Aas kinnitas Kuku raadiole antud intervjuus, et tõendipaketti on vara veel analüüsida, kuna toimingud alles käivad. Ta lisas, et praegusel hetkel ei ole alust kahtlustada kedagi omakasulistes kuritegudes, ei pistises ega altkäemaksus, vaid kontrollitakse erinevate riigihangete läbiviimise seaduslikkust. Võimalikest karistustest on tema sõnul veel vara rääkida.

Prokuratuuri teatel kahtlustatakse  majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Prisket  seotuses riigihangete teostamise nõuete rikkumise, usalduse kuritarvitamise ja konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkkot kahlustatakse seotuses riigihangete teostamise nõuete rikkumise, usalduse kuritarvitamise ja konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Kahtlustatavana on üle kuulatud ka Nordecon Infra ASi peadirektor Erkki Suurorg, keda väidetakse olevat seotud konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimisega.

Prokuratuur kinnitab, et kriminaalmenetluse raames ei ole kedagi kinni peetud ega vahi alla võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles