Riik hakkab vormima superettevõtteid

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KOKO Arhitektide partner Andrus Kõresaar tänavus suvel Tallinnas Rotermanni kvartali elevaatorihoone ehitusel, mis on üks nende büroo projektidest.
KOKO Arhitektide partner Andrus Kõresaar tänavus suvel Tallinnas Rotermanni kvartali elevaatorihoone ehitusel, mis on üks nende büroo projektidest. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Jaanuari keskel avab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) ettevõtetele võimaluse kandideerida uuenduslikku ettevõtte arenguprogrammi, millest saab osa võtta kuni 500 ettevõtet, pooltel neist on võimalik saada ka kuni pool miljonit eurot rahalist toetust.

Eelkõige on programmi eesmärk tõsta ettevõtete tootlikkust ja ekspordi konkurentsivõimet. Seda plaanitakse teha, toetades ettevõtjat rohujuuretasandil – planeerimis- ja juhtimisotsuste tegemisel. Seega kõigepealt aidatakse teha ettevõttes diagnostika, siis koostatakse koos arenguplaan ja lõpuks on võimalik selle elluviimiseks ka rahalist toetust taotleda.

Riik on koos huvigruppidega seda programmi pikalt ette valmistanud ning sel ja eelmisel aastal viidi läbi ka pilootprogramm, milles osalesid näiteks KOKO arhitektuuribüroo ja keemiatööstus Chemi-Pharm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles