Elon Musk asutas firma, mis peaks maailma päästma

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: SCANPIX

Tesla Motorsi juht Elon Musk ja Y Combinatori president Sam Altman hakkavad koos juhtima mittetulunduslikku tehisintellekti uurimise ettevõtet OpenAI.

«Meie eesmärk on arendada digitaalset intelligentsust nii, et see oleks kasulik kogu inimkonnale, mitte lihtsalt raha teenimise eesmärgil,» kirjutati OpenAI blogipostituses, vahendab Business Insider.

Ettevõte on juba saanud ühe miljardi dollari ulatuses rahastust. Idee on kokku panna uurimismeeskond, mis ei ole seotud ühe konkreetse firmaga. OpenAI uurijad peaksid jagama oma tööd teistega isegi kuni patentideni välja.

Altman on öelnud, et tehisintellekti areng toob tõenäoliselt maailma lõpu, kuid enne seda saavad olema suurepärased firmad.

Teates öeldi ka, et on raske ennustada, kui palju võiks inimese tasemel tehisintellekt ühiskonda aidata, kuid sama raske on ette kujutada ka seda, kui palju võiks see ühiskonda kahjustada, kui see on ehitatud või kasutatud valesti.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles