Hiina miljardär on teist päeva kadunud

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina ärimees Guo Guangchang.
Hiina ärimees Guo Guangchang. Foto: BOBBY YIP / REUTERS

Hiina miljardär Guo Guangchang on eilsest keskpäevast saadik kadunud ja viimati nähti teda politseiga koos Shanghai lennujaamas, vahendab AP uudist Hiina ajakirja Caixin veebiväljaandest.

Guo on üks Hiina tuntumaid ärimehi ja suuremaid välisinvestoreid. Financial Times nimetas teda Hiina Warren Buffettiks, sest mees kasutas oma äri laiendamiseks sama strateegiat kui Buffett.

7,8 miljardi USA dollari suuruse varanduse omanik Guo on mitmes sektoris tegutseva börsifirma Fosun suurosanik ja juhatuse esimees. Fosun ostis tänavu Prantsuse kuurordiketi Club Mediterranee ja mullu miljardi euro eest Portugali kindlustusfirma Caixa Seguros.

Fosuni aktsiatega kauplemine börsil on peatatud, firma kommentaare ei anna.

Hiina võimud on viimasel ajal mitmeid prominentseid äritegelasi kinni pidanud avalikkust teavitamata. Guol olid väidetavalt ebasobivad sidemed mitme Hiina riigiettevõtte eksjuhi Wang Zongnaniga, kes on ettevõtete raha mittesihipärase kasutamise eest 18 aastaks vangi mõistetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles