Sakslased ehitavad 200 miljoniga Soome järjekordse andmekeskuse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serverid Hetzneri andmekeskuses Saksamaal.
Serverid Hetzneri andmekeskuses Saksamaal. Foto: hetzner.de

Soomes Tuusulas hakkab kevadel Saksa andmemajutusteenuse pakkuja Hetzner Online'i andmekeskuse ehitus. Saksamaal juba kaht andmekeskust haldav ettevõte investeerib Tuusula keskusesse lähema 5-7 aasta jooksul kuni 200 miljonit eurot, vahendab Soome rahvusringhääling YLE.

Helsingit ümbritsevas Uusimaa maakonnas asuv Tuusula valiti välja 20 kandidaadi seast; tähtis uue andmekeskuse asukoha valiku kriteerium YLE teatel oli, et see oleks merest piisavalt kaugel, nii et soolane õhk ei pääseks seadmeid rikkuma.

Samuti sobis Hetznerile Tuusula hea infrastruktuur: kiired valguskaablivõrgud ja hea transpordiühendus, muu hulgas Vantaa lennujaama lähedus. Ettevõtte esimese väljaspool Saksamaad rajatava andmekeskuse asukohariigi valikut hõlbustas aga Soome ja Saksamaa vaheline merealune valguskaabel, mille rajamine algas tänavu sügisel.

Tuusula keskuse lähedal viie miljoni euroga 15 hektari suuruse krundi ostnud Hetzner plaanib ehitust alustada kevadel. Valmides annab andmekeskus Tuusula valla juhi Hannu Joensivu sõnul tööd 40-80 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles