Minister: Vene riiklik VEB pank peab võlgade tasumiseks varasid müüma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ITAR-TASS: ST PETERSBURG, RUSSIA. SEPTEMBER 5, 2013. Russia's finance minister Anton Siluanov (L) and foreing minister Sergei Lavrov during a meeting on national strategies by G20 nations for promoting financial literacy, at a G-20 summit in St Petersburg. (Photo ITAR-TASS / Denis Vyshinsky)
ITAR-TASS: ST PETERSBURG, RUSSIA. SEPTEMBER 5, 2013. Russia's finance minister Anton Siluanov (L) and foreing minister Sergei Lavrov during a meeting on national strategies by G20 nations for promoting financial literacy, at a G-20 summit in St Petersburg. (Photo ITAR-TASS / Denis Vyshinsky) Foto: Vyshinsky Denis/ITAR-TASS

Venemaa rahandusministeerium on seisukohal, et saab Vnešekonombankile (VEB) riigi toetust anda alles siis, kui pank ei ole suutnud varade müügist laekuva tuluga ise võlgu tasuda, ütles rahandusminister Anton Siluanov ajakirjanikele.

Kui katta VEB-i võlad uute riigivõlakirjadega, suuendaks see eelarvepuudujääki ja riigivõlga, ning seda riik ei soovi. Kõigepealt tuleb VEB-il endal leida varade müügist vahendeid. Kui sellest ei jätku, siis saab pangale eelarvest appi tulla, selgitas minister, vahendab BNS.

«Võlgade panga bilansist mahakandmine ei julgutaks panga julgustaks panga juhtkonda varadega tehtavat tööd parandama,» ütles Siluanov.

Venemaa majandusminister Aleksei Uljukajev oli varem öelnud, et VEB-i kapitaliga varustamiseks tuleks emiteerida võlakirju ja allutada panga kommertspool keskpanga kontrollile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles