Negatiivne hoiuseintress tähendab pangateenuste kallinemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Euroopa Keskpanga otsus langetada hoiuseintress negatiivseks tähendab Eesti eraisikutele ja ettevõtjatele pangateenuste kallinemist.

Negatiivne hoiuseintress on olukord, kus inimene maksab pangale hoiustamise eest peale, selmet intressi saada, selgitas Nordea pressiesindaja Kadri Kütt, lisades, et Eestis puudub hoiustele negatiivse intressi kehtestamise võimalus, vahendab Äripäev

«Eesti seadused ei võimalda kohaldada ühegi valuuta korral negatiivseid intressimäärasid eraisikute ja ettevõtete hoiustele,» ütles Danske Banki riskijuht Tiit Maidla. «Pankadel tuleb sellest tulenevalt kanda negatiivsete intressimääradega seotud kulud või kanda need üle laenuvõtjatele, tõsta teenustasusid või võtta suuremaid riske oma tegevuses, kompenseerimaks negatiivsete intresside mõju.»

Esimest korda langes intress negatiivseks eelmise aasta suvel ning pangateenuste hinnad on aastaga Eestis juba hüppeliselt kasvanud.  Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika analüütik Kristjan Pungas sedastas viimases tarbijahinnaindeksi kommentaaris, et pankade teenustasud on aastaga kasvanud 16 protsenti.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles